10 jaar al!

La Grange d’Ychippe was in de eerste plaats een verhaal van passie, een terugkeer naar jeugdherinneringen en de ontdekking van een prachtige streek.

Precies 10 jaar lang hebben Thomas en ik het genoegen gehad om duizenden toeristen uit alle hoeken van België, maar ook uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Martinique en het eiland Réunion te bedienen.

De wens om u onze streek te laten ontdekken, maar ook om u een oprecht onthaal te bieden met respect voor onze omgeving, is de drijfveer achter onze aanpak geweest. Het succes, de ontmoetingen, de glimlachen, de dankbetuigingen en de mooie anekdotes hebben ons energie gegeven.

Er werden enkele verjaardagen, vrijgezellen- en vrijgezellenfeesten en huwelijksuitbreidingen gevierd. Hartzeer en pijn werden geheeld, en baby’s werden verwekt. Ouders zijn gereisd om hun kinderen naar de universiteit te begeleiden. Groepen mensen zijn gekomen om in een veilige ruimte van hun vakantie te genieten of om een warm en veilig toevluchtsoord te vinden tijdens de pandemie. Er werden mooie en zinvolle gemeenschapsprojecten opgezet, yogalessen gehouden, een toneelstuk ingestudeerd, honden gered, juwelen en rieten manden gemaakt en een patafonisch concert tintelde in onze oren. Anderen lachten over hun studenten- en ontgroeningsherinneringen, kregen hun totempaal en zongen de hele nacht rond de vuurkorf. Duizenden kinderen kwamen betoverd terug van de speelplein “het einde van de wereld” en verlieten verdrietig de gite. Sommige kinderen kregen de kans hun enige vakantie van het jaar mee te maken, en velen namen prachtige geschenken mee.

Met andere woorden, onze gite is een uitzonderlijke herinneringsmachine. En een gite runnen betekent de bevoorrechte toeschouwer zijn van deze stukjes van het leven.
We kijken ernaar uit om de volgende hoofdstukken van dit prachtige verhaal… van liefde en vriendschap met u te delen !!!!