Gezinnen welkom

In de Grange d’Ychippe zijn in het bijzonder onze jongste gasten welkom.
Speciaal voor uw kinderen hebben wij onze gîte aangepast. Het draagt ​​ook het label “Famille Bienvenue”, een nieuw label voor succesvolle familievakanties gelanceerd door het Maison du Tourisme Condroz Famenne. Uniek in Wallonië! Dit betekent dat veel van wat u nodig kan hebben, zich ter plaatse bevindt. U hoeft uw kofferbak dus niet meer vol te stouwen.

U vindt in de woning een complete uitrusting voor baby’s en ook wat nodig is om te gaan wandelen, buiten te spelen, spelletjes voor regenachtige dagen, advies, ideeën… U zal een pak lichter kunnen reizen!

Heb je een oppas nodig?

Heeft u een bruiloft in de regio en wilt u later terugkomen? Wilt u van de gelegenheid gebruik maken om met vrienden naar een restaurant te gaan en uw kinderen in de gîte te laten slapen? U kunt rechtstreeks contact opnemen met een van de babysitters op het platform https://bsit.com/fr/c/babysitting/5590-ciney.

In het huis vindt u :

Drie alle terrein kinderwagen inclusief een reiswieg (alsook een buggy-board), een Baby rugdrager om te wandelen, drie plooibedden met matrassen en beddegoed, babywip, babybadje, een verversingstafel, babypark, 3 hoge kinderstoelen, nachtlichtje, kinderpotje en -stoeltje, WC-brilverkleiner, flessen- en babyvoedingverwarmer, babycook (kookt, verwarmt en ontdooit voedingsmiddelen met stoom, en mixt), en servies voor de allerkleinsten zijn voorhanden. Niet nodig dus om dit alles mee te brengen!

Om te spelen :

coin natureWanneer het goede weer uitblijft, is er zich in de hal van de eerste verdieping een prachtige ruimte met deurhekje om binnen te spelen (Lego Duplos, Kapla, bordspellen, kaartspelen, poppen, marionnetten, puzzels, dieren van de boerderij, boeken, strips, kleurboeken …), en tafelvoetbal voor de tieners.

We hebben ook een “natuurhoekje” voor klein en groot. Ze zullen er een verrekijker vinden, een vergrootglas, kompas, ontdekkingsboeken over de natuur (dieren, spelletjes, zee, activiteiten, …), boeken over ecologie en de ontdekking van onze planeet, coöperatieve bordspellen of met betrekking tot het milieu.

 

Uw kinderen zullen tijdens uw verblijf in onze regio verwennen zijn : het vakantie-boekje! Dit is Olibrius, de hoofdfiguur van “Mijn tovenaarsavonturen” (“Mes aventures d’Enchanteur”), die neemt het gezin mee doorheen nieuwe ontdekkingen.
vakantie-boekjeDit vakantie-boekje is voor uw kinderen (4-12 jaar) en voor het hele gezin.
Zo kunnen ze, op een originele manier,
– meer te leren over de regio,
– bestaande activiteiten ontdekken,
– en vooral, tijdens uw verblijf, ervaringen in de “Valleien van Smaken” delen.
Uw kinderen kunnen hun vakantie plakboek compleet op wil! Knutselen, spelletjes, verhalen, recepten, en van uw mooiste herinneringen verzamelen!
Dit boek is te koop tegen een prijs van € 0,50 in ons gite.

 

En voor buiten :

Uw kinderen zullen van de prachtige grote tuin met veel bomen genieten, die gedeeld wordt met de eigenaars, met een prachtig uitzicht op de Famenne en de Ardense bossen. Tafeltennis, spelletjes voor de kinderen, voetbal, badminton … evenals enkele dieren (kippen, eenden en konijnen). Aan u om alle leuke plekjes te ontdekken!

Domaine de chevetogne- La plageWanneer u de tuin verlaat, begeleid door uw ouders, staat u aan de voet van het prachtige Provinciaal domein van Chevetogne. Het park strekt zich uit over meer dan 600 ha van prachtige en heel diverse landschappen en stelt vele activiteiten voor. Het Domein beantwoordt aan de verwachtingen van de hele familie, met zijn gezellige plekjes, wandelpaden doorheen bos en tuinen, sportterreinen, fabelachtige en grandioze speelpleinen. In het park is alles gericht op welzijn en goed gevoel.

In het Kasteel van Vêves (het kasteel van Doornroosje) worden ludieke rondleidingen speciaal voor families georganiseerd en speurtochten naar de familieschat (enkel gedurende het seizoen). Tijdens hun bezoek aan het kasteel worden alle kinderen verkleed als ridders en prinsessen. Alle inlichtingen op hun website.

Château de Vêves

Wat te doen bij slecht weer ?

De NEM (Nature Extraordinary Museum) en aan de MHiN (Het Verhalenmuseum) in het domein van Chevetogne zijn leuke plekjes voor kinderen en hun ouders te ontdekken!

De streek biedt talrijke activiteiten niet alleen met de evenementen (culturele centra) maar ook met de activiteiten die het hele jaar toegankelijk zijn.

Voor wandelingen :

promenade en condroz - VTT/pédestreDe gite heeft een NGI-kaart van de omgeving ter uwer beschikking tijdens uw verblijf. De kaart “Wandelingen in Condroz” zal een waardevol hulpmiddel zijn tijdens uw volgende vakantie! Naast de traditionele symbolen zoals rustplaatsen, informatiepunten… bevat deze kaart ook informatie over eetgelegenheden, vertrekpunten van de wandelingen, winkels met streekproducten en musea. De wandelingen zijn in één complete afbeelding opgenomen, waarop de wandelaar het beginpunt van zijn wandeling, de afstand en de kleur van de bewegwijzering kan vinden!

De Dienst voor Toerisme Condroz-Famenne heeft een nieuw familiaal toeristisch product op poten gezet: “Mes aventures d’enchanteur“, (“Mijn tovenaarsavonturen”). Dit zijn 4 wandelingen bezaaid met valstrikken, speurwerk en uitdagingen :

Mes Aventures d'enchanteur– In Ciney : Zoektochten bestemd voor tienertjes (8-12 jaar)! Ontmoet Marguerite, de beroemde koe. Zij zal jullie leren om haar melk om te vormen tot een borstspeld van leerling-tovenaar.

– In Hamois : Speurtochten voor de allerkleinsten! Ontmoet de Kabouters van het kasteel van Hubinne. Zij zullen uitleggen hoe ze zout veranderen in een edelsteen.

– In Miécret: Zoektochten voor tienertjes! Afspraak bij de drie broers Fontana. Zij zullen jullie tonen hoe je met het betoverde water van Miécret en met een gewoon blaadje papier een prachtig boeket bloemen kan doen groeien.

– In Nettinne : Speurtochten voor de allerkleinsten ! Ga op zoek naar de dieren van het Toverbos. Zij zullen jullie leren om een bliksemschicht te schieten met jullie toverstok.

https://www.destinationcondroz.be/nl/rondlopen

 

Kindvriendelijke veiligheidsinstructies

Door een gezinsevacuatie te doen, vergroot u de kans om ongedeerd aan een brand te ontsnappen. Wanneer u aankomt bij het asiel, hoeft u alleen maar de nooduitgangen, de evacuatieborden te lokaliseren en de instructies te lezen. Dit gebeurt in scholen en kinderdagverblijven, waarom niet in lokale accommodatie!

La Grange d’Ychippe heeft de bewegwijzering aangepast aan kinderen zodat ze zich bezorgd voelen tijdens de ontruimingsoefening.