Sport, ontspanning en ontdekkingen: er is voor elk wat wils rondom de Grange Ychippe!

U heeft er geen idee van wat er hier allemaal te doen is! Met de familie, op uw eentje, met vrienden, Het kader is geweldig en de verleidingen veelvuldig.

Chevetogne in Han-sur-Lesse

Om te beginnen is er het Provinciaal Domein van Chevetogne, dichtbij van de Grange d’Ychippe. Een paradijs voor kinderen met zijn buitengewone speelpleinen, zijn boomhutten; maar een oneindig plezier voor allen met zijn wandelingen, het zwembad, de manege… Men vindt er ook meerdere sportvelden, een museum, restaurants, enz…, en dat alles in een absoluut ongerept kader.
la réserve de Han-sur-Lesse (Par Luc Viatour)Een paar kilometer verder verwachten u het natuurreservaat en de grotten van Han-sur-Lesse . Al eens een veelvraat gezien? Wilt u wolven en oerossen ontmoeten? Ontdek de dieren in onze regio van vandaag en gisteren in een schitterende omgeving. En eindig de dag met een bezoek aan de prachtige door de Lesse in het kalkmassief uitgesleten grotten.

En beneden stroomt de rivier …

De Lesse, dat is een prachtige vallei vol majestueuze locaties: het natuurreservaat van Furfooz, het Kasteel van Walzin, de aiguilles (pieken) van Chaleux … Wandelaars, bergbeklimmers, mountainbikers of ruiters, deze wereld behoort jullie toe!
Lesse, kayak et Château de WalzinMaar de Lesse is ook een gelegenheid om te kajakken op de rivier met familie of vrienden. Eén van de meest verfrissende ontspanningsmomenten. Mogen we een tip geven? Begin de afdaling in de eerste uren van de dag: u zal in de zomer kunnen genieten van een ongeëvenaarde rust en sereniteit. Nog een tip? Neem een pauze in de Flobette, aan de voet van het park van Furfooz. Heerlijke smaken in alle eenvoud gegarandeerd!

Hoger, verder

Sensatiezoekers, de Maasvallei reikt u de hand: boven de Lesse in Chaleux maar vooral in Freÿr staan de hoogste rotsen van België u op te wachten. Stroomafwaarts zijn er nog meer sites, tot grote vreugde van de klimmers.
Dinant aventuresMaar men hoeft geen ervaren bergbeklimmer te zijn om rillingen te krijgen: de parcours van Dinant Adventure zullen u sprakeloos maken.
En er zijn ook tal van grotten om te verkennen zoals de Grot van Lorette te Rochefort of La Merveilleuse te Dinant, ze zijn toegankelijk voor iedereen, zoals in Han-sur-Lesse. Andere grotten en holtes dan weer zijn alleen toegankelijk met behulp van speleologische technieken.

Van Ravel Ravel

Vélo sur le RavelZe hoeven niet meer voorgesteld: de Ravel(s) zijn gaan behoren tot de levens van duizenden fietsers. Dat komt goed uit: de Grange Ychippe is gelegen nabij twee prachtige routes:

De oude lijn L126, van Ciney naar Huy (verlenging tot in Landen)
De oude lijn L150, van Houyet naar Jemelle.
Om deze twee lijnen te vervoegen, vertrekken er vele routes vanaf de Grange d’Ychippe. En vergeet niet: onze gite draagt het label «Bienvenue Vélo».

Draisine de la MolignéeEen andere manier om zich voort te bewegen op de voormalige spoorwegen: de draisines van Molignée. Een ervaring tussen sport en ontdekking, op enkele minuten van de beroemde abdij van Maredsous, waar u kunt genieten van een biertje en lekkere stukjes kaas na de inspanning.

De vallei van de Bocq met oude locomotieven

Le chemin de fer du BocqLiefhebbers van het spoor, hier gebeurt het: ontdek de vallei van de Bocq en zijn landschappen vanuit een oude trein. Vertrek in Ciney, aankomst in Spontin. Een belevenis voor het hele gezin.

Overal golf, zelfs op de boerderij!

Golf fermier à la ferme de la BourgadeGolf op de boerderij? Ja, het kan! En het is zelfs grappig. Nog een activiteit voor de hele familie, tussen de koeien. Aanlokkelijk? Het is in Heure dat u moet zijn, op de boerderij van de Bourgade .
Maar golf wordt natuurlijk in de eerste plaats gespeeld op grandiose terreinen. De Grange d’Ychippe ligt dichtbij drie uitzonderlijke terreinen: de golf van Durbuy, de Five Nations in Méan (ontworpen door Gary Player) en de Royal Golf Club d’Ardenne. De fans zullen het weten te waarderen.

Gaan vissen!

Er zijn twee visgebieden in de buurt (Hamois en Evelette) maar ook de mogelijkheid om een visparcours af te leggen in een kwaliteitsomgeving op de Lesse en de Lomme. Ook hier is alles mogelijk.